HIRDETÉS
2020211 kek villam
20201201 eusolar
20170000 lhcom3 kicsi
 
PÁLYÁZAT
2021 daranyi ignac terv
20211101 mediatanacs tamogatasi program 02
Az Eleven Televízió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

20211101 leader sajat palyazat02

Testületi ülést tartottak Mezőnyárádon 2021. július 27-én. Az ülésen összesen 7 napirendi pontot vitattak meg a képviselők.
Az 1.napirendi pontban a szociális igazgatásról és ellátásokról szóló önkormányzati rendelet módosításáról volt szó. A rendeletmódosítást a kormányhivatal illetékes osztályának javaslatai alapján kellett végrehajtani, csakúgy, mint a 2.napirendi pontban az önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatának, a 3. napirendi pontban a gyermekvédelem helyi rendszeréről önkormányzati rendeletének, valamint a 4. napirendi pontban a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról és a térítési díjakról szóló önkormányzati rendeletének módosítását.
Az első négy napirendben az érintett rendeletek elfogadásáról nem szavaztak a képviselők, erre majd a következő rendes testületi ülésen kerül sor.
Az 5.napirendi pontban a testület egyhangú igennel hozzájárulást adott a települési önkormányzatok szociális célú tüzelőanyag vásárláshoz kapcsolódó támogatás igényléséhez. A maximális 126 m3 tüzifa mennyiséget pályázzák meg, az ehhez szükséges önerő biztosításáról döntöttek most egyhangú igennel.
A 6.napirendi pontban az óvoda törzskönyvének módosítását szavazták meg szintén egyhangúan: Csincsén megszűnik a tagóvoda, ezért az erre vonatkozó bejegyzést törölni kell az iratból.
A 7.napirendi pontban az időszerű kérdések között szó volt arról, hogy elektronikai hulladékgyűjtés volt a településen, sok eszköz gyűlt össze.
Útfelújítással kapcsolatban több pályázatot is nyert az önkormányzat, a Belügyminisztériumtól elnyert támogatás, 20 millió forint segítségével újul meg az Akácfa és a Rákóczi út illetve a Magyar Falu Programban elnyert 10 millió forint segítségével a Jegenyesor út, a Boros út egy része, és a Széchényi út kap új burkolatot. A vízművekkel egyeztetés alatt van, hogy az érintett részeken a közműveket cseréljék ki a beruházás megkezdése előtt. A tervek szerint a felsorolt utak az éven megújulnak.
A Polgárőr egyesület is sikeresen pályázott gépjármű beszerzésére, 5 millió forintot nyertek erre a célra a Magyar Falu Programban.
Az orvosi szolgálati lakás felújítására is nyertek el 10 millió forintot a Magyar Falu Programban, a megvalósításra két év áll rendelkezésre.
További pályázatok is beadásra kerültek, külterületi utak felújítására szeretnének forrást szerezni.
Az önkormányzat épületének felújítása jól halad, várhatóan augusztus közepére elkészül a kivitelező a külső és belső munkákkal. A könyvtár felújítása is zajlik ezzel párhuzamosan, a polgármesteri hivatal felújítása után nem sokkal azzal is elkészül a kivitelező. Ezt követően kezdik meg a házasságkötő terem felújítását.
Augusztus 20-ára egy családi napot tervez az önkormányzat, lehetőség lesz főzésre az iskola parkjában, lesznek színpadi produkciókkal valamint lesz koncert és tűzijáték is. A részletes programot hamarosan közzéteszik plakátokon és az önkormányzat facebook oldalán.

 

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.