Szétválogatták, majd a rendeltetési helyére szállították a bükkábrányi házasságkötő teremben azokat a beérkező felajánlásokat, amelyeket a község önkormányzata gyűjtött össze a határ mentén tevékenykedő segítőknek, hogy ők a rászoruló menekültek számára juttassák tovább. A gyűjtés csak négy napig tartott ugyan a hivatal épületében, de példaértékű, mennyi minden jött össze ez alatt a négy nap alatt is.
Azzal pedig, hogy a határra már eleve szétválogatva érkezik meg minden, az ott dolgozó önkéntesek munkáját segítik.
Az adományok elszállítását a helyi polgárőrség vállalta magára. Pénteken reggel kezdődött a pakolás a teherautóba, amely csaknem meg is telt az ábrányiaknak köszönhetően.
Bükkábrány egyébként nem csak ezzel a gyűjtéssel segíti a menekültek ügyét, hanem a saját tulajdonú ingatlanaiban már többeknek is biztosított átmeneti otthont.
A kisteherautó pénteken valamivel 9 óra után kanyarodott ki a hivatal épülete elől és dél körül érkezett meg Jánkmajtisra, ahol igencsak jól jött az újabb segítség a háború elől menekülők ellátásában, különös tekintettel a gyerekes családokra.

 

Kovács Gyula 
  • szerkesztő
  • Telefon: +36/30-395-4289
  • E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.