Részint a csatornázási munkálatok, részint pedig az egyébként is rossz állapotban levő burkolat miatt vált szükségessé, hogy mihamarabb új aszfaltréteg kerülhessen Bükkábrányban az Orvosköz és a Gagarin utcákra. Az önkormányzat a Magyar Falu Program keretében pályázott és nyert forrást az utcák felújítására, de ezt némi önerővel is kénytelenek voltak kiegészíteni. Az említett két utca néhány nappal ezelőtt készült el.
Tervben van továbbá a település központjának parkosítása, parkolóhelyek kialakaítása is, az erre benyújtott pályázatra viszont egyelőre csak a támogatói visszajelzés érkezett meg, forrás valószínűleg majd csak jövőre áll rendelkezésre. Ugyanakkor a kivitelező már jelezte: a csatornázás miatt felbontott és sok kellemetlenséget okozó útszakaszok helyreállítását több helyen még az ősz folyamán megoldják.
Természetesen a település többi utcája sem marad majd ki rekonstrukcióból. Ahol az aszfalt burkolat kevésbé sérült ott is kiköti a szerződés, hogy legkésőbb a 2023-as év közepéig a kivitelező köteles lesz visszaállítani az eredeti állapotot.

 

Kovács Gyula 
  • szerkesztő
  • Telefon: +36/30-395-4289
  • E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.