Az ősz beköszöntével a bükkábrányi önkormányzat minden évben vendégül látja a falu szépkorú lakosságát.
Szeptember 30-án délután várták az idős lakosokat az iskola tornatermében. A nagy számban megjelent időseket először Takács Katalin köszöntötte, a helyi óvoda csöppségei pedig egy vidám összeállítással kedveskedtek a meghívottaknak. Őket az Emődi Senior táncosok kis csapata követte a színpadon, majd a Bükkábrányi Hagyományőrző Egyesület bordalokból összeállított dalcsokra hangzott el.
Szalai Szabolcs polgármester ünnepi köszöntőjében külön kihangsúlyozta: az idős generáció nem szabad, hogy tehet legyen, sokkal inkább érték, akik olyan irányt tudnak mutatni tapasztalataik révén, amely követendő a ma fiataljai számára.
Idén sem feledkeztek meg a település legidősebb lakóiról. Ebben az évben a két legidősebb férfi lakosa a településnek Bodzán Józsi bácsi és Tutunka Zoltán bácsi, a két legszebb kort megélt hölgy pedig Kovács Ferencné Edit néni és Keksz Julianna néni. Ők sajnos nem vettek részt az ünnepi estén, így az önkormányzat őket külön köszöntötte.
Jele volt viszont az a házaspár, akik legrégebben mondták ki a boldogító igent. Geier Rezsőné Gizike néni és férje Rezső bácsi ezelőtt 57 évvel kötötték össze életüket. Nekik a helyszínen gratulált a község vezetése.
Ezek után finom vacsora került a meghívottak asztalára, melyet a községi vezetés és az önkormányzat dolgozói szolgáltak fel és a központi konyha készített el. Az aranysárga húsleves és az ízletes pecsenyéstál kiadós vacsorának bizonyult. A vacsora alatti és utáni jó hangulatról pedig Varga Zoltán gondoskodott.
A vacsorát és a beszélgetést követően még egy meglepetés várt az idősekre: Bunyós Pityu régi slágerek, magyar nóták előadásával tette még hangulatosabbá és vidámabbá az estét, közben pedig rengetegen táncra is perdültek.

 

Kovács Gyula 
  • szerkesztő
  • Telefon: +36/30-395-4289
  • E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.