Ünnepi hálaadó istentiszteletre és ezzel egybekötött átadó ünnepségre várt mndenkit a Bükkábrányi Református Missziói Egyházközség október 30-án délután. Két olyan komoly beruházás is elkészült a közelmúltban, amelyért hálát adtak a Teremtőnek mind a gyülekezet tagjai, mind pedig azok, akik a vendégeik voltak ezen a délutánon.
A parókia és a gyülekezeti terem újjáépítése és felújítása valamivel korábban készült el, idén nyáron pedig megvalósult a templom külső felújítása is.
Az istentisztelet eljén Nagy István-Zoltán lelkipásztor mondott rövid imát, majd Barna Sándor püspökhelyettes igehirdetése hangzott el.
A gyülekezet nevében Pinczés Sándor köszöntötte a megjelenteket, illetve ismertette az elkészült beruházások részleteit, mondott köszönetet minden segítségért. A köszöntőt és beszámolót Tállai András államtitkárnak, a térség országgyűlési képviselőjének beszéde követte.
Hamar István "Isten házában" című versét Járó Julianna előadásában hallgathatták meg az ünneplők. Derekas Barnabás a gyülekezet tagja olyan idők emlékét idézte fel, amely évtizedek sokkal viharosabbak, sanyarúbbak voltak a mostaninál az egyházközség számára. Az akkor családja által megmentett, 1783-ban megnyitott számadó könyvet és annak másolatát juttatta most vissza a gyülekezet lelkészeinek.
Ezek után Dr. Molnár Pál főgondnoknak, illetve Anda Tibor főjegyzőnek a gondolatait hallgathatta meg az ünneplő közösség.
Végül a Mezőkeresztesi Kamarakórus adott rövid műsort, az istentisztelet végén pedig nemzeti Himnuszunk csendült fel.
Az ünnepi alkalom a megújult parókia udvarán folytatódott. Itt Szalai Szabolcs polgármester mondott beszédet, majd pedig Dudás Ferenc nyugalmazott esperes áldásával zárult a program.
A lelki táplálék után a vendéglátók gondoskodtak a testi táplálákról is: finom vacsorával, szeretetvendégséggel várták a jelenlevőket az iskola ebédlőjében.

 

Kovács Gyula 
  • szerkesztő
  • Telefon: +36/30-395-4289
  • E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.