Az elmúlt időszakban Mezőnyárád több pályázatot is nyert, amelyek a hozzáadott önerővel együtt, anyagi forrást biztosítottak ahhoz, hogy számos beruházást hajtson végre a település. Ilyenek voltak többek között faluház felújítása, az önkormányzat épületének energetikai korszerűsítése, a könyvtár korszerűsítése és eszközfejlesztése, illetve több belterületi út felújítása.
Ezeknek a munkálatoknak az ünnepélyes átadására került sot február 25-én délelőtt.
Nemzeti Himnuszunk eléneklése után Bárdos Szabolcs polgármester mondott beszédet, amelyben ismertette a beruházások részleteit és köszönetét fejezte ki mindenkinek, aki segítette a megvalósulást.
Tállai András a térség országgyűlési képviselője beszédében külön is kitért arra, mennyire fontosak a hasonló előrelépések egy község élhetőbbé tételében.
Az államtitkár beszéde után a helyi általános iskolások verses, zenés műsora hangzott el.
A katolikus egyház részéről Lipcsák János plébános, a református gyülekezet részéről pedig Nagy István-Zoltán lelkipásztor szentelte és áldotta meg az elkészült beruházásokatmajd sor került a szalag ünnepélyes átvágására.
Mindezek után a résztvevők a szomszédos könyvtár épületéhez mentek, ahol szintén ünnepi beszédet mondott Varga Gábor a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatója is, hangsúlyozva a kulturális intézmények fontosságát.
A könyvtár bejáratánál újabb ünnepélyes szalag átvágás volt, majd a vendégek végig járták a megújult, új kötetekkel és berendezéssel gazdagodot kulturális teret.

 

Kovács Gyula 
  • szerkesztő
  • Telefon: +36/30-395-4289
  • E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.