Április 1-től Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye is csatlakozik az egységes alapellátási orvosi ügyeleti rendszerhez, vagyis nálunk is alapvető változások lesznek az orvosi ügyeletet érintően.
Ebből az apropóból Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője, illetve Kádár Balázs, a mentőszolgálat regionális igazgatója állt a sajtó elé, hogy tájékoztasson a részletekről. A sajtótájékoztatón az Eleven Televízió stábja is jelen volt, így első kézből szerzett inforációk alapján adunk most tájékoztatást arról, mi a teendő április 1-től ha valaki az ügyelet szeretné elérni.
Összefoglalva tehát a legfontosabbakat: Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyében ügyeleti orvosi ellátásra hétköznap 16 és 22 óra között, hétvégén és ünnepnapon 8-tól 14 óráig lehet bemenni tíz városban: Miskolcon, Mezőkövesden, Encsen, Szerencsen, Kazincbarcikán, Ózdon, Sátoraljaújhelyen, Tiszaújvárosban, Sárospatakon és Edelényben.
Azok akik személyesen keresnének fel egy éjszakai ügyeletet a vármegyében nyolc ponton tehetik ezt meg hétköznap 22-től 8 óráig, illetve hétvégén és ünnepnap 14 órától 8 óráig.
Nagyon fontos,hogy adáskörzetünk lakosai területileg továbbra is Mezőkövesdhez fognak tartozni és nem változik a helyszín sem, a József Attila úton lesz az ügyeletes rendelő.
A mentőszolgálat munkatársa külön kiemelte: ügyeleti időben jelentkező súlyos panasz, tünet esetén ne menjenek a páciensek sehová, hanem hívják a központi 1830-as telefonszámot. A mentőszolgálat munkatársai telefonos tanácsot adnak, ügyeleti kocsit küldenek a beteghez, illetve életveszély esetén azonnal mentőt riasztanak.
A gyermekek ügyeleti ellátását a járásközponti ügyeleti pontokon, esetünkben Mezőkövesden, azok működési idejében, valamint a miskolci kórházban hétköznap 16 órától 22 óráig, hétvégén és ünnepnapokon 8 órától 22 óráig végzik.
A központi telefonszám a teljes ügyeleti időszakban a gyermekek esetében is 1830 lesz.

 

Kovács Gyula 
  • szerkesztő
  • Telefon: +36/30-395-4289
  • E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.