Ismét eltelt egy év és televíziónk ez alkalommal is megkereste adáskörzetünk három települését, hogy tájékozódjunk, illetve tájékoztasunk arról, melyik településen mekkora a lélekszám, valamint hány születés, házasságkötés és haláleset történt.
Fontos mgjegyezni, hogy a születések és halálozások száma mellett figyelemmel kell lenni mind a bevándorlásra, mind pedig az elvándorlásra, ami tovább árnyalhatja a most következő adatokat akár pozitív, akár negatív irányba, még ha jelentős számbeli eltérést nem is okoz.
Bükkábrány lakosai a Központi Statisztikai Hivatal közlése szerint 2021. január 1-jén összesen 1623-an voltak. Ebből a létszámból 769 férfi, 854 pedig nő.
Összesen 17 gyermek születésének örülhettek az ábrányiak, 12 házasságkötés volt a településen és sajnos 22 elhunytat kísértek utolsó útjára.
Mezőnyárád 2021 januári lélekszáma 1643 fő volt, 791 férfi lakossal és 852 női lakossal. A született gyermekek 9-en gyarapították a lakosok számát, amíg összesen szintén 9 pár mondta ki a boldogító igent az anyakönyvvezető előtt. Az elhunytak száma sajnos itt is meghaladta a születésekét: összesen 24 embertől vettek végső búcsút szeretteik.
Mezőkeresztesen is látszám csökkenés mutatkozik, bár az előző évekhez képest ez valamivel kisebb népesség fogyást jelent.
2021 folyamán összesen 49 újszülöttel gyarapodtak város lakói és 24 házasság köttetett. Külön jó hír, hogy az újszülöttek között volt 4 kettes ikerpár és egy hármas iker szülésnek is örülhettek a hozzátartozók.
Sajnos itt is elég magas az elhunytak száma: összesen 100 keresztesi lakostól kellett búcsúzni.
A lakosság számát illetően mindhárom településen még egy fontos tényt kell közölni. Nevezetesen, hogy az év végi, vagyis decemberi hivatalos adatokat majd a Központi Statisztikai Hivatal fogja kiadni, erre viszont még heteket, sőt hónapokat is várnia kell az önkormányzatoknak.

 

Kovács Gyula 
  • szerkesztő
  • Telefon: +36/30-395-4289
  • E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.